5 Eylül 2011 Pazartesi

TÜRKİYE 2 - 1 KAZAKİSTAN bu işte bir hiddink var


aşk - ı futbolun ilk yazısı milli maça denk geldi, o açıdan maçı daha dikkatli ve iki kez seyrettim. hepiniz gibi ben de çok mutlu değilim.

santra yapan milli takım oyuncularımız ilk bir kaç pasta niyetlerini belli ettiler. belli bir oyun planı var ama sahada uygulayacak 11 yok. arda turan ve kazım kazıma hakan balta ve sabri sarıoğlu, bekten çıkarak destek verecekler, selçuk inan burak yılmazı araya kaçıracak, mehmet ekici bol bol şut atacak. hesap bunun üzerine ama  gel gör ki ne sabri, ne hakan bir kez bile bindirme yapamıyor, 4 bek ortada olmayan kazak forveti bekliyor, mehmet ekici 3 kez deneyip kaleyi bulamıyor. geriye bir tek burağın insan üstü gayretle yaptığı ataklar kalıyor ki selçuk inan onu bir türlü yerden ara pasla buluşturamıyor, inatla şandelleme paslar tek yetenekleri top kesmek olan kazak defansında eriyip gidiyor. 

maçtan iki gün sonra arda otobüs hediyesi veren sponsorun basın toplantısında " öyle kolay sanmayın, rakip 10 kişi topun arkasında geçiyor, artık kolay maç kalmadı " dedi ya, eyvah dedim, milli takım küçülmüş, o avrupayı titreten takım bitmiş ve yerine yenisi gelememiş. rakip 10 değil 20 kişi de kapansa, iyi takımlar o defansı geçecek yollar bulur, yetenekli adamlardan oluştuğu için bir miktar gol atarlar. arda da biliyor ki bu takımla rakip kapanmasa bile gol atmak o kadar kolay değil. güvensizliği bundan. 

ben takımı seyrederken özellikle iki bekimize baktım, eğer bu ülkeden çıkacak en iyi iki bek hakan ve sabriyse  kazak maçı tabi ki zor olur. terim bile bu ikisine yedek gözüyle bakıp yerlerine adam ararken, ismail köybaşı gibi türkiyenin en iyi hücumcu beki kenarda ve formda otururken hakan baltanın ne işi var orada? tek forveti 4 kişi beklemenin ne mantığı var o da ayrı dert ya, 4 - 3 - 3 oynayacağız diye sözleşmeniz mi var sayın guus hiddink? burak kendini yerken, defansı 3 leyip umut bulutu oyuna almak sisteminizi bozar diye mi kortunuz? kazım, sabri, hakan balta ya tahammül edemezken emre sakatlanınca selçuk şahin aklınıza geliyorsa bence siz türkiyede maç seyretmemişsiniz. milli takıma oyuncu seçerken fenerbahçe ve galatasaray oyuncu listelerini alıp,  5 ondan 5 ondan bir iki de yurt dışında oynayan koyduk mu oldu bitti diyorsunuz heralde. kırmızı kart gören selçuk inanın yerine galatasarayın 3. yedeği yektayı çağırmanız "evet" dediğinizi gösteriyor.

avusturya kazaklar kadar kapanmayacağından salı günü biraz daha umutluyum ama milli takım oyuncularının kaleci volkan, burak yılmaz, arda turan, ismail köybaşı, mehmet topal, nuri şahin, gökhan gönül, emre belözoğlu, hamit altıntop harici sıradanlığı, sıradan olmayanların çoğunun sakat olması, umudumu kırıyor. bu işte bir hiddink var, ya milli takım oyuncusu yetiştiremiyoruz, kötü bir jenerasyona denk geldik, ya da bu teknik kadro oyuncu seçmeyi bilmiyor. ya da bizim bilmediğimiz başka bir şey var. 

süper ligde 1 yabancı teknik adam kalmışken halen milli takımda yabancı hoca ısrarını sorgulama zamanı geldi sanırım, avrupa şampiyonasına gidemeyeceğiz, bari geleceği kaybetmeyelim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder